вівторок, 28 лютого 2017 р.

Інформаційно-комунікаційні технології (ІТ) є одним з найбільш важливих факторів, що впливають на формування суспільства XXI століття. Їх революційний вплив стосується способу життя людей, їх утворення та роботи, а також взаємодії уряду та громадянського суспільства. ІТ швидко стають життєво важливим стимулом розвитку світової економіки. Вони також дають можливість приватним особам, фірмам і співтовариствам, що займаються підприємницькою діяльністю, більш ефективно і творчо вирішувати економічні і соціальні проблеми. Перед усіма нами відкриваються величезні можливості.
Що ж таке інформаційне суспільство? Який його образ?
Наприклад, на думку А.І. Ракітова суспільство вважається інформаційним, якщо:
· Будь-який індивід, група осіб, підприємство або організація в будь-якій точці країни і в будь-який час можуть одержати за відповідну плату або безкоштовно на основі автоматизованого доступу і систем зв'язку будь-яку інформацію і знання, необхідні для їх життєдіяльності і вирішення особистих і соціально значущих завдань;
· У суспільстві виробляється, функціонує і доступна будь-якому індивіду, групі або організації сучасна інформаційна технологія;
· Є розвинені інфраструктури, що забезпечують створення національних інформаційних ресурсів в обсязі, необхідному для підтримки постійно швидкі науково-технологічного та соціально-історичного прогресу.

3 коментарі:

  1. «Хто володіє інформацією, той володіє світом», – сказав колись Уїнстон Черчілль. Дійсно, інформація у сучасному світі – це незаперечний куруючий ресурс. Важливість інформаційних технологій та вміння ними правильно користуватись є надзвичайно важливими для сучасної людини.

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже інформативна та повчальна стаття. Повністю підтримую думку автора, адже інформація і нові технології стали інтегральною частиною нашого життя.

    ВідповістиВидалити
  3. Цікаві думки, але як Ви особисто вважаєте чи є якість особливі характерні риси сучасного інфомаційного суспільства?

    ВідповістиВидалити